" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Samo jedna kratka priča o posvećenosti

Trebalo bi da vas je upravo vaš pametni telefon obavestio o novom tekstu koji sada čitate sa naše aplikacije. Ako nije tako, znajte da će maler da vas potera! (šalimo se 😃)
Ovo je jedna kratka priča o posvećenosti.

Subota.

Na nekoliko beogradskih adresa, unapred tačno utvrđene subote u mesecu, zvoni 5 alarma sa prvim zracima Sunca. Taj razbuđujući zvuk označava početak avanture. Rano je jutro ali sve je spremno – rančevi, odeća, hrana, voda, fotografska oprema i uvek prisutna – euforija.
Vremenski uslovi – važni ali ne i odlučujući. Nema izgovora.

Ponedeljak.

Na nekoliko beogradskih adresa, u periodu između 06-07.30h zvoni 5 alarma. Taj razbuđujući zvuk označava početak radne nedelje. Poslovne obaveze zovu. Do sledeće tačno utvrđene subote u mesecu ponekad prođe čitava večnost. Navika je gadna stvar!

Zvuči kao neka repeticija, zar ne?

Tačno, s tim što se do te 2016. život svih nas završavao sa pasusom pod nazivom ponedeljak, u mnogo kraćoj i dosadnijoj verziji – bez avanture zvane #nemašizgovorobiđisrbiju.

Stil života.

Od te 2016. kada smo rešili da promenimo našu svakodnevnicu i uvedemo neprocenjive taktove avanture, koja se svakog meseca ponavlja, prošli smo više od 16000 kilometara i zabeležili više od 170 lokaliteta po ovoj našoj lepoj zemlji.
Nižu se intervjui, televizijski nastupi, gostovanja na konferencijama, sajmovima, forumima… Taman kada pomislimo da čast, koja nam se ukazuje, ne može da bude veća, desi se da nas studenti, budući akademski građani, zovu kao goste predavače. Stiskaju nam ruke i bacaju “koske” na ulici u znak podrške. Dobijamo velika priznanja i nagrade

Naš hobi zavredeo je poštovanje čitave društvene zajednice jer sadržaj koji mi kreiramo prevazilazi lično i banalno. Putovanja jesu velika škola ali diploma se ne dobija isključivo uz pasoš. Znanje nije tamo negde, već svuda oko nas. Jednostavni sadržaji, popularni ali rasterećeni društvenog angažmana nisu bili “naša šoljica čaja”, što bi rekli neki tamo daleki narodi.
Spoznaja toga učinila nas je uspešnim. Zato smo pioniri u onome što radimo. Prvi i jedini isključivo domaći travel blog. Prvi i jedini blog, iz ove sfere, sa svojom aplikacijom, kojoj tek predstoji razvijanje sa istim ciljem – da pruži vrednost. Zato smo svojevrsni ambasadori Srbije. Građani koji su rešili da daju svoj doprinos i pečat društvenoj zajednici. I čini nam se da smo u tome uspeli.

Ako ikada pomislite da nešto ne možete, zapamtite – sve možete, pitanje je koliko to želite.

Satovi i dalje zvone, radnim danima u isto vreme, na nekoliko beogradskih adresa, za tri politikologa, arhitektu i građevinskog inženjera – zaštitnike turističkih potencijala Srbije.

0 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!