" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

5 dokaza da u životu ništa nije slučajno

Znate onaj osećaj kada vam se nešto dešava u životu, i možete da se zakunete da to nikako nije koincidencija? Verujemo da bi se Karl Gustav Jung nasmejao na ovo naše pitanje (predlažemo da izguglate termin sinhronicitet) ali činjenica je da smo svi bar jednom doživeli da kažemo – ovo nije slučajno!

Zato mi već odavno ne verujemo da je puka slučajnost odluka da postanemo Putujuća 5orka, da istraživanje Srbije bude avantura našeg života, a ambasadori turističkih potencijala naše zemlje poziv!

Kada smo rešili da kreiramo majice koje će na još jedan način doprineti promociji Srbije, nismo ni slutili koliko će potvrditi teoriju da ništa nije slučajno!

Pa evo, uverite se i sami 🙂

Crveni Đorđe izabrao je Radeta. Građom Rade čak i podseća na visokog (sa sigurnošću znamo da je Rade viši ali neka nam bude) i stasitog Karađorđa, a ponekad i po naravi, koja zna da bude preka. Što bi se u današnje vreme reklo – nadrndana 🙂 Čojstvo i junaštvo mu nisu strani, te se kod nekih on vodi i kao vitez od Mirijeva. Kojekude – Karađorđeva uzrečica, i crveno – Radetova omiljena boja, daju dobitnu kombinaciju.
Čuvari Gučeva jedina je naša majica koja nije ni bela ni crna. Činjenica da je u pitanju grobnica vojnika obe ratujuće strane iz Prvog svetskog rata pokazuje da je Gučevo poseban lokalitet. Neustrašivost je ono što je krasilo ove heroje, a isto možemo da kažemo i za Tanju, kao nekoga ko ne preza ni od čega. Na samom spomeniku stoje Njegoševe reči „blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi”.

Srpski Kamelot izneo je najkreativniji član ekipe, Bojan. Iako zaboravljen, Maglič odoleva vekovima, pa tako i on 🙂 (ipak je najstariji!). Naznake pop arta u ovoj srednjovekovoj tvrđavi pokazuje nam koliko Bojan zaista svet vidi drugačije. Ne možemo, a da ne primetimo da se stil sjajno slaže sa tetovažom na ruci 🙂

Prkosni Stevan “zapao” je Sani. Oduševljena pričom o ovom jugoslovenskom heroju, i sama se pronašla u njegovom karakteru. Prskosna i dostojanstvena, kao i Stevan koji podignutih pesnica čeka svoje pogubljenje i govori – “Nemojte samo gledati. Udrite gadove. Vadite zarđale puške. Ako budete samo posmatrali, gadovi će nas jednog po jednog ubiti”.
Junaci Kadinjače i to baš u crno belom koloritu. Naš Marjan zaista nije slučajno ovo izabrao. Kako sam za sebe kaze – daltonista od rođenja, sve vidi samo crno-belo. Kadinjača pored velike istorijske važnosti, za Makija ima i navijačku važnost.
„Pao je 14 kilometar, al nikad neće Kadinjača”

I dalje verujete u slučajnosti?

0 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!