" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Lozanjska terasa – Tamo gde si gost, a ne ključ od sobe

dvoriste lozanjske terase

Za sve one koji žele konačno da osete šta je pravo ugostiteljstvo, naša preporuka je definitivno Lozanjska terasa! Jednom kada odete, uvereni smo da ćete se Lozanjskoj terasi sigurno vratiti.


Svima nam je dosta bezličnog osmeha umornog recepcionera i čokoladice na jastuku. Razočarenje ponudom za doručak – “dečija radost” i mlaka bezukusna kafa. Unificiranost. Jednoličnost. Dosada.

pogled sa bazena lozanjska terasa

Lozanjska terasa – vaše parče raja u Šumadiji

Ovde ne morate da molite recepciju za buđenje – vrlo rado će vas u cik zore probuditi petao.
Umesto industrijske čokoladice – dobićete tek napravljeno slatko od aronije.
Za dobrodošlicu kucnućete se orahovačom i viljamovkama.
Za doručak vas čeka vruća gibanica, a za ručak domaća čorbica.
Svež vazduh garantuje bolje spavanje od bilo kakvog memorijskog dušeka.

Jednom rečju – personalizovana usluga.

Možda Srbija to još uvek ne shvata, ali stranci i te kako cene sve što je personal, hand-made & domestic.

Ušuškana tik uz porodičnu kuću, u neposrednoj blizini Takova i Gornjeg Milanovca, a na obroncima planine Suvobor, Lozanjska terasa nudi savršen beg od grada.

Prisetite se ukusa detinjstva dok kušate tople mekike, i slušate priču o hrabroj Zorici koja je još 2014. godine imala zamisao kako će ovo mesto da izgleda. Vizija je postala stvarnost, i danas ovo seosko domaćinstvo poseduje kapacitete da primi do 12 ljudi.

lozanjska terasa unutrasnjost

Ko su vam cimeri u Lozanjskoj terasi?

Poseban doživljaj stvaraju i svi stanovnici ovog imanja – popularna koza Jelisaveta i njen, ne baš medijski eksponirani muž, dobroćudni pas Cezar i mali Alf, mačak Kovačević i njegov mlađi brat Guliver i Žuća koji je zbog njih vezan, zečevi Roki 1 i Roki 2. Ćurke i kokoške. Ovce i prepelice. Svaki stanovnik ima svoj karakter i svoju ćud, a opet svi žive zajedno.

zivotinje lozanjske terase

Šta nudi Lozanjska terasa?

Zorica je prepoznala šta je to što donosi pravu vrednost domaćeg, seoskog turizma – poseban ugođaj koji domaćini naprave za svog gosta. Sve je više ljudi koji nisu imali selo, a koji bi voleli da ga “osete” (u našoj ekipi čak dvoje – šta bi statistika rekla na to?). Ima i onih čija se najranija sećanja u vezi sa selom, pa je svaki boravak u ovakvom okruženju za njih evociranje lepih uspomena.

lozanjska terasa

A ono što je svima potrebno – da odmorimo glavu i telo od grada. Od vibracija, glasne muzike, klima uređaja, automobila. Da se svi setimo pravog ukusa paradajza i domaće kuhinje. Da popijemo domaći sok i domaću rakiju. Jer… koliko god restorana da obiđemo i fensi jela da pojedemo, umorimo se. Zaželimo se bakine čorbice i hrskavog, tek pečenog hleba. Uželimo se šljiva i jabuka, i domaćeg džema. Sve ostalo industrijski napravljeno – lako nam je dostupno, za nekoliko papirnih novčanica. A sve što je lako dostupno – gubi na vrednosti.

dvoriste lozanjske terase

Sjajna preporuka i za roditelje sa decom. Priroda, bašta, životinje, domaća hrana – dete će uživati i danima prepričavati kako je mazilo Cezara ili se igralo sa Kovačevićem.

Ovde je vašem ugođaju sve podređeno – mir, tišina, gostoljubivost porodice Radojković. Tih nekoliko dana provedenih u Lozanjskoj terasi, deo ste njihovog doma, njihov prijatelj i član porodice.

Zato se u Lozanjskoj terasi zaista osetite kao GOST, a ne kao samo još jedan ključ od sobe.

Treba li da vas podsetimo – #nemašizgovorobiđisrbiju

trippinsrbija u lozanjskoj terasi

0 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!