" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

5 najinstagramičnijih mesta u Srbiji!

Rosomacki lonci

Predstavljamo vam 5 najinstagramičnijih mesta u Srbiji – nisu daleko, ne treba vam mnogo para ili vremena za realizaciju obilaska, a broj srca na vašoj fotografiji brzinom svetlosti će se uvećavati! Ako do sada nemate fotografiju sa ovih mesta, što pre da ispravite ovaj Instagram greh!

Nedavna istraživanja otkrivaju da milenijalci bukiraju svoja sledeća putovanja na osnovu Instagram fotografija. Šašavo, zar ne?

Možda i mi ne bismo poverovali u ove statistike da nismo svedoci #tailand, #zanzibar, #bali, #srilanka i drugih groznica dalekih destinacija koje su preplavile domaće Instagram nebo. Ako su vam promakle fotografije sa ljuljaškama nad pirinčanim poljima, osmehivanje i grljenje sa stanovnicima afričkih plemena odevenih u prepoznatljive crvene odore, nepotrebno jahanje namučenih slonova i maženje sediranih tigrova – mora da ne koristite Instagram kako treba.

Istina je da ova mreža može da vas odvede na ona mesta o kojima sanjate brže od bilo kog prevoznog sredstva i to besplatno!

Ako mislite da ćete jedino uz daleke destinacije ostvariti san o onoj popularnoj Instagram fotografiji – VARATE SE!

Srbija ima Instagram foto miljenike već nekoliko godina – to su meandri Uvca i vidikovac Banjska stena na Tari. Niko, ali NIKO ne ostaje ravnodušan kada se u kadru nađu ova dva lokaliteta.

Ali da li je to sve od Srbije?

Ima li još neki predeo koji može da uzdrma tron i monopol nad domaćim turističkim #? Istraživali smo koje su to još lokacije koje zaokupljaju pažnju estetski osetljive Instagram publike i došli smo do sledećih zaključaka, koji se poklapaju i sa reakcijama na našem Instagram profilu i blogu.

Ovaj tekst smo pisali za naše drugare iz Red Bull-a, ali smo rešili da ga podelimo sa vama i ovde.

Rosomački lonci

Rosomacki lonci

Kada krenete put Stare planine, ne dozvolite sebi da ne posetite selo Slavinje!

Napominjemo – ni slučajno nemojte pred meštanima da upitate gde se nalaze nekakvi lonci, a ponajmanje Rosomački. Pitajte za Slavinjsko grlo, ako već morate, jer su lokaliteti toliko dobro obeleženi na Staroj planini da se Zapadna Srbija, kao turistički razvijeniji deo naše zemlje, slobodno može ugledati na svog brata na Istoku. (isključivo mislimo na Staru planinu, o drugim lokalitetima u istočnoj Srbiji ne možemo isto da kažemo, a da ne slažemo.)

Put do ovog nestvarnog prirodnog ambijenta vodi vas kroz šumu i taman kada se najmanje nadate, iskočiće pred vas kao da ih je neko samo spustio tu. A vi ne žurite – sedite, odmorite, uživajte u predelu kao onom koji sanjate, a nalazi se bar 5000km daleko. Ako baš insistirate i važno vam je, a vi stavite lokaciju da je neki Tajland, ko će da se usudi da kaže drugačije? 😊

Krupajsko vrelo

Krupajsko vrelo

Nestvarna tirkizna boja vode nije rezervisana isključivo za egzotične destinacije!

Da biste stigli do ovog tropskog raja na domaćem terenu treba vam samo 2h vožnje od prestonice u pravcu Despotovca.

Legenda kaže da se gorske vile ovde često kupaju, a svedoci smo da one ne biraju tek tamo neka obična mesta. Znamo i da vile umeju da budu nezgodne, pa ako ih sretnete, najbolje bi bilo da ih ne gledate! Kažu ljudi – poludi čovek od lepote.

Zbog lepote Krupajskog vrela nećete sići s uma ali vrlo verovatno da taj prizor nikada nećete moći da zaboravite!

Odmah da vas upozorimo – prilaz ka ovom mestu nije najlepši koji ćete u životu videti ali verujte nam na reč, kada vam se pojavi pred očima predeo kao iz bajke zaboravićete na sve ostalo! A vaši prijatelji i pratioci neće ostati ravnodušni na te kadrove.

Tvrđava Maglič

Tvrdjava Maglic

Tamo gde sve miriše na ljubav, fotografije ne mogu da budu loše!

Mistični Maglič, nedaleko od Kraljeva dominira rekom Ibar. Dominiraće i vašim Instagram feedom.

Provozajte se Dolinom jorgovana, osmehnite se tim svedocima ljubavi, budite hrabri i pređite most na kome piše – ZABRANJEN PROLAZ, popnite se uz vijugavu stazu, odškrinite vrata srednjovekovne tvrđave i uživajte u pogledu. Uživaće i oni koji vas prate!

Vodopad Veliki buk

Vodopad Veliki buk

Ako biste prosečnog korisnika Instagrama pitali da navede jedan vodopad u Srbiji vrlo verovatno će to biti upravo ovaj.

Doajen srpske vodopadske scene, glavna je zvezda svakog Instagram profila koji ima minimum dostojanstva i čiji je ponosni vlasnik obišao bar 200km u Srbiji.

Glavni galamdžija među vodopadima, ne krije svoje lice i ne maltretira vas filozofijom “daleko od očiju, daleko od srca”, jer je do njega baš lako doći, a naši ugostiteljski majstori omogućili su vam potpun ugođaj jer u neposrednoj blizini možete da kušate pastrmku.

Vi koji volite meso – Ne brinite! Opšte je poznato da ćevap, iako ne ume da pliva, uvek nađe put do trpeze.

Tvrđava Golubac

Tvrdjava Golubac

Čuvar dunavskog dostojanstva. Stoji na litici kao iz nekih bajki. Krije brojne priče ali samo na prvi pogled, jer sve daje na dlanu samo da je posetite.

Od ove godine konačno ulickana i našminkana, sa odorom koja joj priliči.

Mnogi se zavetovaše na večnu ljubav baš na ovom mestu jer princu i princezi uvek treba zamak, zar ne?

Dobra vest je ta da ne morate da idete i obilazite zamkove Bavarske i još i na to da trošite novac pored obaveznog materijalnog simbola večne ljubavi, samo se zaputite najlepšom rutom kroz Srbiju, Dunavskom magistralom, do našeg rečnog mora i njegovog čuvara.

Romantičnije ne može!

Da li ćete tvrđavu zagledati iz podnožja, iznutra ili kao i mi iz nekih tamo ne tako poznatih uglova, na vama je da odlučite, ali za reakcije nemojte da brinete – Golubac je ukrao srce svakome ko ga je posetio.

Čisto da podsetimo – NEMAŠ IZGOVOR, OBIĐI SRBIJU!

3 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!