" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Turističke svečanosti vol.2018

Ove godine jubilarni 40. a poseban još i po tome što je, uz pomoć Privredne komore Srbije i drage nam Tijane Maljković, Sajam turizma 2018. imao priliku da i nas ugosti – prvi i za sada jedini domaći travel blog.

Prepoznali su našu specifičnost, ne samo na našim prostorima, već i šire.

Petoro ljudi, petoro prijatelja, jedna ideja i trogodišnja avantura – svakog meseca, bez izuzetka, obilazimo lepote Srbije, sva ona bogatstva jedne zemlje – one naše.

U svetu blogera toga još uvek nema. Putuje se daleko, putuje se izvan svog prostora, koji god to bio, ostavljajući ga neistraženog.

Zato smo mi tu, da preokrenemo igricu, da napravimo novu turističku mapu Srbije.

Kao gosti na štandu Privredne komore Srbije smo se namerili da Srbiju prikažemo iz onog avanturističkog ugla, neuobičajenog, neotkrivenog, onog našeg Trippin i uspeli smo!

Sa mnogima smo se upoznali, stegli šake, razmenili iskustva i znanja.

Viteški se pozdravili, podelili vizitke i bedževe i obišli naše prijatelje koje smo stekli na ovoj našoj jedinstvenoj misiji.

Moramo priznati da nas je sajam, konkretno hala 4, ostavio bez teksta – toliko dobre energije je cirkulisalo kroz štandove, mirisi i ukusi našeg kraja su svakog posetioca sajma bezobrazno mamili da samo “još ovaj jedan put” uzmu zalogaj, a ritam muzike svih krajeva naše zemlje i kolo, kao nematerijalno kulturno nasleđe Uneska, vam nisu dali da mirujete.

Drago nam je da su mnogi izlagači, sa kojima smo razgovarali na Sajmu, prepoznali potrebu savremenog doba – pravljenje iskoraka u načinu promocije turističkih atrakcija i proizvoda.

Odgovor na ovakve zahteve predstavlja digitalni marketing. To i nije bilo teško zaključiti imajući u vidu da u Srbiji u ovom trenutku postoji preko 3 400 000 korisnika Facebook-a i 1,2 miliona korisnika Instagrama. Povrh svega, skoro pola nacije koristi smart telefone za pronalaženje informacija.

TrippinSrbija na polju digitalne promocije neistraženih lepota naše zemlje dominira nebrojenim fotografijama, video klipovima, tekstovima i najvažnije – iskrenom željom da naša zemlja postane top destinacija. I u ovoj godini pozivamo predstavnike našeg turizma da zajedno obogatimo turističku mapu Srbije.

Drago nam je što se sve više uviđa neophodnost angažovanja novih lica koja imaju odgovor na ono Zašto to rade. To je mnogo važnije od pukog kako i šta, a TrippinSrbija svoje zašto ima jasno izgrađeno. I to više puta.

Nemaš izgovor, obiđi Srbiju!

 

0 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!