" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

7 predloga kako provesti nezaboravan prvi maj

Umorili ste se od tipičnih proslava prvomajskih praznika, zar ne?

TrippinSrbija vam nudi 7 ideja kako da proslavite 1.maj drugačije od drugih.

Manastir Rujan

Kada se nakon prolaska Užica zaputite ka Bajinoj Bašti lokalnim putem, uz pomoć ljubaznih stanovnika ovog kraja možete stići do ovog svetog mesta. Manastir Rujan potiče iz XV veka, a ime je dobio po biljci crvene boje – ruj, koja raste na obali Đetinje. U njemu je monah Teodosije štampao prvu knjigu na ćirilici, u prvoj štampariji na području srednjevekovne Srbije. Uverite se da je ovo jedan od najlepših pejzaža zapadne Srbije jer će vas pogled ostaviti bez daha!

Apatin

Iskusni ljubitelji ribljih specijaliteta neće propustiti priliku da vas upute ka ovom mestu. Granični grad na levoj obali Dunava domaćin je mnogih takmičenja sportskih ribolovaca, a ne zaboravite da je ovde 1756. sagrađena jedna od najstarijih pivara u Srbiji! Gurmani će svakako uživati u ovom kraju. Ako odlučite da posetite Apatin, znajte da vas čuva statua grčke boginje pobede – Nike, koja se nalazi u gradskoj marini.

Tršić

Rodno mesto Vuka Karadžića je idealno za izlet. Uređeno i lako dostupno, sa brojnim sadržajima, pravo mesto za odmor. Prisetite se narodnih poslovica koje su ovde na svakom koraku, obiđite crkvu brvnaru koja je prilagođena majkama sa decom i posetite ogroman amfiteatar na otvorenom. I sve to uz evociranje uspomena sa ekskurzija! Divna priroda i Vukova rodna kuća vas čekaju!

Kako smo se mi proveli u ovom kraju možete pogledati >>> ovde

Slapovi Sopotinice

U blizini Prijepolja se nalazi oaza prirode koju ni ne sanjate da krije Srbija. U pitanju su slapovi Sopotnice koji se nalaze na planini Jadovnik. Uređeni i kao stvoreni za uživanje. Naučno je dokazano da voda smanjuje nivo stresa, a šum vodopada će vas regenerisati. Za one željne akcije postoji i kružna tura od simboličnih 2 km. Lepote prirode koje ćete ovde susresti ostaviće vas bez daha i napuniti energijom!

Jegrička bara u Žablju

Prava oaza kao stvorena za praznični odmor. Ukoliko želite da uživate na lepoj plaži, sa obezbeđenim suncobranima i stolovima, a da čujete cvrkut mnogobrojnih specifičnih ptica, koje su ovde našle svoj dom, Jegrička princeza je pravi izbor za vas! Uvereni smo da ćete i zbog mnogobrojnih lokvanja recitovati stihove čika Jove Zmaja. Takođe, ako ste ribolovac, obradovaćemo vas informacijom da je ribolov ovde dozvoljen. Imajte u vidu da meštani znaju kakav biser poseduju, pa se potrudite da dođete na vreme i zauzmete svoje mesto!

Kako smo se mi proveli u ovom kraju možete pogledati >>> ovde

Izletište Grza

Lepote Južnog Kučaja su pravi raj za sve ljubitelje pešačenja ali i mirnog uživanja u predivnoj prirodi. Izletište ušuškano oko rečice Grze omiljeno je stanovnicima ovog dela Srbije. Prošetajte do Vrela Grze, umijte se čistom i hladnom vodom i uvidećete da se priroda ovde nije štedela.

Zavojsko jezero

Ogledalo Stare planine u kome se ova planinska lepotica ogleda. Jezero smaragdno zelene boje čeka svoje posetioce da u njemu uživaju. Ovim putem vas upozoravamo da nije najbezbednije za kupanje ali je uživanje sa obale i više nego dovoljno. Iako krije strašnu istinu o svom nastanku, ne smemo, a da ne priznamo da je njegova lepota ono zbog čega će vam srce zaigrati.

Kako smo se mi proveli u ovom kraju možete pogledati >>> ovde

TrippinSrbija vam želi lepe praznike, provedite ih sa vašim najvoljenijima i ne zaboravite – svako svoje smeće neka ponese sa sobom i baci na predviđeno mesto! Čuvajmo našu prirodu!

0 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!