" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

5 razloga zašto je Srbija najbolja destinacija za letovanje

Sezona godišnjih odmora je uveliko u jeku i zato vam mi dajemo 5 argumenata zbog čega je Srbija pravo mesto za vaše letovanje.

 

Letovanje – omiljena reč velikog broja ljudi, ona o kojoj i vi, već u zimskim mesecima, šuškate, zar ne?

Ta reč miriše na so, kada bi mogla da se opipa bila bi pesak, a kada bi mogla da se čuje, bila bi šum talasa…

A šta ako bismo vam rekli da letovanje može da miriše na maline, da se čuje kao zvuk prvih petlova, da uči o starim zanatima, da priča legende, da se opipa kao grumen rodne zemlje u ruci?

Srbija i njeni domaćini nude alternativnu vrstu letovanja, onu zbog koje biste sigurno porazmislili da more ostavite za sledeću godinu.

Svoj na svome.

Naravno da nova i nepoznata mesta donose uzbuđenje i određenu vrstu radosti ali kolone vozila koje se lagano kotrljaju ka južnoj pravoslavnoj braći i oni koji godinama tvrde da im je baš na tom istom pesku, na tom istom prstu odmor savršen, ipak govore u prilog da volimo dobre i proverene stvari. A Srbija je i dobra i proverena, pa zar bismo vas mi lagali?

Čulo ukusa.

Svi znamo onaj osećaj kad odemo negde, pa proveravamo danima šta nam najviše prija da jedemo i pijemo, zar ne? Srbija i srpski specijaliteti su nadaleko poznati po svojoj izvrsnosti i može li letovanje biti lepše kad vas srpski domaćin za doručak sačeka npr. sa gibanicom ili mantijama, sa domaćim kiselim mlekom, ili vam za ručak servira teletinu ispod sača, preko koje se topi kajmak, a za večeru ponudi proju sa domaćim suhomesnatim? A na kom to letovanju možete da pijete vodu sa česme bez bojazni od kojekakvih bakterija?

Probiotike sačuvajte za sledeću godinu i opušteni krenite na letovanje. Još jedan poen za domaći teren.

Upoznaj, da bi više voleo.

Putovanja su melem za dušu i najbolji učitelj. I to nije ekskluzivno pravo putovanja u inostranstvo. Gde god da izaberete da letujete u Srbiji, u samom tom mestu i u okruženju ćete imati bogat katalog prirodnih i kulturno – istorijskih spomenika.

Napravite nezaboravne selfije u prirodnim okruženjima kakvi su ravni onima iz svetskih magazina, i stvorite neizbrisive uspomene uživajući u onom što nam Srbija nudi. Istražite, spoznajte, naučite, ZAVOLITE!

MultiSve.

Ravnice, planine, reke, jezera. Pravosljavlje, katoličanstvo, islam, judaizam. Tradicija, kultura, istorija, mit. Sve na jednom mestu. Sve na samo 88361 km2.

Bezbednost.

Verovatno smo vas iznenadili sa ovim ali tako to biva kada imaš ne jednog, već 3 politikologa u ekipi koji revnosno prate “svetsku političku scenu i dešavanja”. Svidelo nam se to ili ne, hteli mi to da prihvatimo ili ne, bezbednost je godinama ranjiva kategorija gotovo na svim letovalištima koja su ljudima sa naših prostora bliska srcu. Svetska komešanja o kojima u svakoj letnjoj sezoni slušamo nam nisu nepoznanica i ne treba zbog toga uskratiti sebi željeno letovanje ali ko još voli da na odmoru strepi?

Kada letujete u Srbiji svetski bezbednosni izazovi su, usuđujemo se da kažemo, svedeni na minimum. A biti bezbedan i osećati se bezbedno na letovanju je preduslov za dobar odmor.

A kao i sve u životu, da bi se argumentovano moglo nešto tvrditi, TrippinSrbija je upravo sve navedeno lično i proverio, izabravši upravo Srbiju za svoju letnju destinaciju u junu. 11 dana provedenih u Srbiji, preko 800km pređenih, 2 smeštaja, mnogobrojni lokaliteti, puno pešačenja, uživanja, kupanja i sunčanja.

A vi, koja je vaša srpska letnja destinacija?

0 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!