" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Od kuće dolazi vaspitanje, a šta za decu znači putovanje?

Ako imate decu to ne znači da ne možete da organizujete mini putovanje i provedete vikend van grada, umesto odlaska u tržni centar!

Pored toga što vodite računa da vaša deca jedu brokoli i spanać, potrudite se da dobiju još neke zdrave navike u detinjstvu.

Na primer, naučite ih da slobodno vreme provode na kvalitetan način, pa im vikendom, umesto igraonica i tržnih centara, ponudite drugačiju zabavu koja će, obećavamo, i vama prijati.

Prave navike stiču se od malih nogu, zato ne oklevajte – Iskoristite početak proleća da uživate sa svojim mališanima na nekom od mesta koje vam ovom prilikom preporučujemo.

*TrippinSrbija sugestija: Druženje sa životinjama uvek je dobitna kombinacija za sve generacije 🙂

Miki zoo vrt

Ako bi vam neko rekao da u Srbiji možete da vidite flamingose, da li biste mu poverovali?

Nedaleko od Sombora, u selu Kolut, nalazi se Zoo vrt “Miki”, prvi privatni zoo vrt u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji.
Pored flamingosa možete videti još mnogo vrsta ptica sa svih strana sveta, 2 medveda, 3 lame, 2 noja, muflona, krdo jelena, ponije, domaće mačke, kornjače…
Entuzijazam ovog čoveka, koji sam vodi računa o svakom stanovniku njegovog imanja od 7,5 hektara, naučiće vaše mališane (a možda i vas) jednoj vrednoj životnoj lekciji – posvećenosti.

Ptica sekretar posebno je zanimljiva i prva će vas dočekati na ulasku u ovu oazu. Potrudite se da saznate otkuda joj taj naziv!

A Mikija pitajte da klincima ispriča priču o medvedici Seki pobegulji i zašto ne napušta zoo vrt nikada na duže od 24h.

Ne propustite priliku da posetite ovaj Zoološki vrt koji je uređen prema meri životinja, u kojem će svako dete uživati.

Cena ulaznice: 200 rsd
Radno vreme zoo vrta: 9h – 19h svakog dana.

Prirodnjački centar u Svilajncu

Ukoliko vaše dete, u moru igračaka koje već ima, uvek traži još samo tog jednog dinosaurusa, imamo rešenje za vas, dragi roditelji – pravi raj za male istraživače krije se na samo 110 km od Beograda. 

Prirodnjački centar Svilajnac mesto je gde se prepliću zabava i nauka – geologija, paleontologija, bioarheologija, flora i fauna naše zemlje…

Ovde će vaše dete moći da isprati razvoj naše planete od samog nastanka do ere savremenog čoveka, vidi kako to izgleda čuveni Jadarit (srpski Kriptonit), upozna se sa nebeskim kamenjem koje je palo na teritoriju Srbije – sokobanjski, jelički i dimitrovgradski meteorit…
Pravo mesto gde deca mogu da spoznaju koliko smo mali pored svega što nas okružuje.

Prošetajte sa decom kroz ledeno doba, ali i kroz svet dinosaurusa čije replike ovde možete videti u prirodnoj veličini. Već vidimo sreću u tim okicama ljubitelja dinosaurusa 🙂

U samom vulkanu, koji je smešten u Dino parku, iza grade muzeja, mališani će imati priliku na nauče nešto više o ovim pojavama – kako nastaju, ima li ih u Srbiji, koja je njihova uloga na zemlji.

Sve u redu, nema potrebe da nam se zahvaljujete. 😉

Cena ulaznice odrasli: 500 rsd
Cena ulaznice deca od 3-12 god: 350 rsd
Deca mlađa od 3 god: ne plaćaju
Radno vreme: 10h-18h (leti do 20h, zimi do 17h)

Carska bara

Dan u prirodi nedaleko od Beograda, Novog Sada i Zrenjanina – zvuči savršeno, zar ne?

Izaberite dvočasovnu vožnju brodićem ili pak šetnju Stazom zdravlja u dužini od 4km, koja če vas odvesti do vidikovca, a usput ćete uživati u zvukovima najrazičitijih ptica.

Ovde se nalazi oko 30 biljnih vrsta koje su na listi prirodnih retkosti, veliki broj globalno ugroženih ptica kao što su pelikan, mali komoran, veliki broj različitih vrsta čaplji, ali i ptica zanimljivog naziva Prdavac (već čujemo decu kako se smeju na njen pomen!)

Za ovaj put, ne zaboravite dvogled, a odličan provod je zagrantovan!

Raspon cena za vožnju brodićem: od 300-450 rsd
Obilazak Rezervata „Stazom zdravlja“: od 50 – 150 rsd

Krčedinska ada

Safari na srpski način! Krčedinska ada svojevrsni je fenomen za svakoga ko je gradsko dete. Pružite svom detetu priliku da mazi magarca, potrči za bebom mangulice, vidi uživo podolsko goveče, divi se konjima…

Pored toga, vaše dete će ovde će naučiti jednu vrlo vrednu životnu lekciju koju su mnogi odrasli zaboravili.

Preko 1000 životinja obitava na ovom mestu, a niko nikome ne smeta, niti neko nekoga ugrožava… Tolerancija i razumevanje među životinjama ovde bi mogli da posluže kao primer ljudskom rodu.

A kako smo se mi uklopili u taj ambijent i koje smo vam savete još dali pročitajte ovde.

Vrednost

Putovanja od malih nogu uče decu da vole svoju zemlju, poštuju svoju tradiciju i istoriju, ali i da uživaju na kvalitetan način.
Ona će ih naučiti da vole životinje i da im se raduju.
Putovanja im otvaraju vidike, šire perspektive i pozivaju na učenje koje se ne doživljava kao mučno i teško.

Organizujte izlete sa vašim prijateljima i njihovom decom – to će vašu decu naučiti da kasnije u životu neguju svoja prijateljstva i da budu tolerantni prema različitostima.

Sa svakim pređenim kilometrom, stvarate vašoj deci lepe uspomene jer će jednog dana oni svojoj deci prepričavati gde i kako su putovali sa vama i šta su sve videli i saznali!

Sve ove vredne lekcije leže vam na dohvat ruke, na samo par desetina kilometara udaljenosti, zato ponavljamo jače nego ikad

Nemaš izgovor, obiđi Srbiju sa decom!

0 Comments

Ostavite komentar

Vasa e-mail adresa nece biti objavljena.

error: Content is protected !!